Пленарното заседание днес започна с повече от 20  минути закъснение.

...
Пленарното заседание днес започна с повече от 20  минути закъснение.
Коментари Харесай

Депутатите започнаха работа с огромно закъснение

Пленарното съвещание през днешния ден стартира с повече от 20  минути забавяне. Причината е промени в проектопрограмата, разисквани на председателски съвет, изясни при откриването на съвещанието ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов.



Народното събрание би трябвало да гласоподава на първо четене промени в Закона за лечебните заведения. Това   планува първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, оповестена на интернет страницата на Народното събрание. Очаква се още народните представители да гласоподават на първо четене промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането , както и в Закона за пазарите на финансови принадлежности.

На второ четене се планува Народното събрание да разиска общ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, промени в Закона за специфичните разследващи средства, Закона за кадастъра и имотния указател и Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.  

Предвидено е и чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов о тносно Споразумение за достъп до терминали за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, подписано сред " Булгаргаз " ЕАД и турския газопреносен оператор - Боташ А. С. (BOTAS) на 3 януари 2023 година в гр. София.

Като точка първа от оферти дневен ред за четвъртък е първото четене на измененията в Закона за медиацията . Очаква се тогава депутатите да продължат с разискванията на първо четене на измененията в Гражданския процесуален кодекс. Второто гласоподаване на измененията в Закона за енергетиката, е планувано като точка трета от оферти дневен ред за четвъртък. В плана на стратегия за този ден е и второто гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис и на Законопроекта за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива.

В оферти дневен ред за този ден е и план на решение за възлагане на Министерския съвет за осъществяване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на сключването на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в Атомната електроцентрала „ Козлодуй “ с технология AP1000. Вносители на проекторешението са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното ръководство.

Изборът на непрекъснатите делегации на Народното събрание в интернационалните организации е точка първа от оферти дневен ред за работа на депутатите в петък. За тогава е планувано и разискването на две проекторешения за преразглеждане на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Първият план на решение е за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички нужни дейности за сформиране на нов Национален проект за възобновяване и резистентност. Той е с вносители Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ", и група народни представители. Вторият план на решение е за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в частта за енергетика и е с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Предвидено е време и за постоянен парламентарен надзор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР